Hlavní obsah

Ovčák pokousal v Brně mladého otce, který bránil dítě v kočárku a přítelkyni

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mladou rodinu s dítětem napadl v úterý odpoledne v Brně na křižovatce ulice Bratislavská a Hvězdová pes. Majitel měl německého ovčáka údajně přivázaného u stromu, když šel nakupovat, zvíře se ale zřejmě vysmeklo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž byl na procházce se svou přítelkyní a dítětem. Náhle k nim prý přiběhl německý ovčák bez košíku a na kočárek s dítětem začal dorážet. Otec ve snaze ochránit svou rodinu začal psa odhánět, ten se mu ale zakousl do ruky a prokousl také kůži pod tričkem.

„K přivolané hlídce strážníků se hned přihlásil osmadvacetiletý muž, který měl od krve obě ruce a rovněž ukazoval hluboké šrámy na hrudníku,“ popsala situaci mluvčí městské policie Tereza Kadrnožková.

Pokousaný otec musel do nemocnice

Událost pak potvrdili nejen svědci, ale také majitel psa, který seděl opodál. Čtyřiapadesátiletý muž přiznal, že svého psa na chvíli uvázal u stromu a šel si nakoupit. Pes se podle něj musel z uzlu vysmeknout. Když totiž muž vyšel před obchod, uviděl ovčáka, jak na mladého muže doráží, a snažil se proto zvíře k sobě přivolat.

Zdravotníci pokousaného muže ošetřili a převezli do Nemocnice milosrdných bratří. Starší z mužů je podezřelý z přestupku proti občanskému soužití a případ proto prošetří správní orgán.

Reklama

Výběr článků

Načítám