Hlavní obsah

Otec týral nezletilého syna, zbytku rodiny vyhrožoval zabitím

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tyrana se před časem proměnil dvaačtyřicetiletý muž z Litultovic na Opavsku. Ten několik měsíců bil a fyzicky napadal svého třináctiletého syna. Situace dospěla tak daleko, že ho v sobotu vykázali policisté na deset dní z domu. Muž se ale opil, po několika hodinách zákaz porušil a vyhrožoval rodině, že ji zabije a dům podpálí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle policistů týral muž syna od září 2011. „Bezdůvodně ho slovně napadal vulgárními výrazy, vyhrožoval mu a napadal ho i fyzicky. Od letošního ledna se intenzita fyzického napadání vůči nezletilému stupňovala, opakovaně ho bil koženým páskem a shodil ho i ze schodů,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Agresivní otec bil syna také rukou či botami, shodil ho z postele nebo tahal po podlaze. Dítě mělo po rodičovském řádění několikrát modřiny, k lékaři však chlapec nikdy nešel.

Policisté z Velkých Heraltic vykázali muže v sobotu v poledne z domu, ve kterém bydlí s manželkou, mladistvou dcerou, dvěma nezletilými syny a tchýní. Po sedmi a půl hodinách se však opilý muž vrátil domů. Do domu vnikl po rozbití dvojité výplně vstupních dveří.

„Po vstupu do domu vyhrožoval ostatním spolubydlícím a svým dětem, že je zabije a dům podpálí,“ uvedl Černohorský s tím, že policisté chytili muže na půdě.

Orientační dechová zkouška u něj prokázala 2,18 promile alkoholu v dechu. Policisté proto muže, kterého stíhají pro týrání osoby žijící ve společném obydlí, převezli na protialkoholní záchytnou stanici v Opavě k vystřízlivění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám