Hlavní obsah

Opilí mladíci v Praze brutálně zmlátili ochranku, policie žádá o pomoc

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Parta opilých mladíků zmlátila začátkem dubna ochranku nákupního centra v pražských Butovicích. Podle policie, která nyní hledá svědky události, tak učinili poté, co je ochranka vyzvala, aby se umravnili a uklidili nepořádek, který zanechávali. Pracovníci ochranky museli být převezeni do nemocnice, pachatelům hrozí až deset let vězení.

Opilí mladíci v Praze brutálně zmlátili ochrankuVideo: Policie ČR

 
Článek

Napadení se stalo už 6. dubna, policie nyní zveřejnila video a obrátila se s prosbou o pomoc na veřejnost. Podle policistů v ten den k nákupnímu centru v Butovicích dorazila kolem šesté hodiny večer parta přibližně patnácti lidí, která začala před budovou popíjet alkohol, chovat se čím dál hlučněji a zanechávat po sobě odpadky.

Na to zareagovala ochranka nákupního centra. K podnapilé mládeži se vydali dva pracovníci ostrahy a vyzvali ji, aby se utišila a způsobený nepořádek uklidila. Některé z mladíků to však vyprovokovalo a ochranku napadli.

Foto: Policie ČR

Podezřelí z útoku na ostrahu

Podnapilá mládež zmlátila zaměstnance ochranky velmi brutálním způsobem, jeden z nich byl zraněn těžce. „Napadený 29letý muž byl ošetřen a převezen do fakultní nemocnice v Motole na urgentní příjem,” řekla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Policie pátrá zejména po dvojici pachatelů, kteří se na napadení ostrahy podíleli nejvíce. Událost kriminalisté prošetřují pro trestné činy výtržnictví a těžké ublížení na zdraví, za což pachatelům hrozí až deset let vězení. Dále jsou hledáni také dva svědci, kteří mohou policistům pomoci událost objasnit.

Foto: Policie ČR

Svědci události

„Proto se v tuto chvíli obracíme s prosbou o pomoc na širokou veřejnost. Prosíme každého, kdo byl svědkem této události nebo kdo zná totožnost hledaných, aby tyto informace předal kriminalistům prostřednictvím linky tísňového volání 158,“ žádá mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Reklama

Výběr článků

Načítám