Hlavní obsah

Opilého řidiče chytili policisté, za dvě hodiny jej honili znovu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v Přerově honili dvacetiletého řidiče, který před nimi ujížděl opilý. Dvě hodiny předtím mu přitom kvůli alkoholu sebrali řidičák a zakázali mu další jízdu. Honička skončila, když mladík havaroval. Případ se stal v pátek, policie o něm informovala v pondělí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Strážníci Městské policie v Přerově chtěli dopoledne zkontrolovat řidiče VW Golfu. Ten se však před nimi snažil schovat i s vozidlem na parkovišti u jedné z benzínových čerpacích stanic. Strážníci ho dostihli a provedli u něho dechovou zkoušku. Ta byla pozitivní. Muži naměřili 2,41 promile alkoholu v dechu,“ popsala Právu počátek případu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na místo byli podle ní přivoláni policisté, kteří u mladíka provedli opakovaně dvě dechové zkoušky, při kterých mu naměřili 2,79 a 2,50 promile alkoholu. „Na místě mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Po poučení se muž poté podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Na zákaz však nereagoval a po provedených úkonech, zhruba necelé dvě hodiny poté, usedl za volant stejného vozidla a začal s ním ujíždět směrem na Kokory,“ uvedla mluvčí.

Vyjel ze silnice a naboural do felicie

Policejní hlídka se podle ní za řidičem vydala. „V prostoru křižovatky na Lapači však nezvládl řízení a vyjel mimo silnici, kde narazil do zaparkované Škody Felicie, poškodil oplocení a vrata domu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn,“ konstatovala Urbánková.

Policisté u mladíka provedli znovu dechovou zkoušku a tentokrát mu naměřili 2,11 promile alkoholu v dechu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 120 tisíc korun. Mladý muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám