Hlavní obsah

Opilec v Jihlavě nadával své příbuzné, pak střílel po policistech

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Na záchytce a s vyšetřováním na krku skončil v neděli pozdě večer 56letý muž, který ve stavu silné opilosti ohrožoval svoji příbuznou v Jihlavě. Na zasahující policisty pak střílel z flobertky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ se stal kolem desáté hodiny večer. Agresor nejprve vyhrožoval své příbuzné v jejím bytě a poškozoval jeho zařízení. Když na místo přijeli policisté, začal vyhrožovat i jim. Po chvíli na ně začal střílet.

I když šlo o tzv. flobertku, k jejímuž držení není potřeba zbrojní průkaz, policisté muže vyšetřují kvůli podezření z násilí proti úřední osobě, spáchané se zbraní.

„U muže policisté provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 2,93 promile alkoholu. Po vyšetření lékařem policisté opilého muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění,” uvedla mluvčí policie Jana Kroutilová.

Flobertka je pojem převážně používaný pro palnou zbraň, určenou na typ náboje s okrajovým zápalem. Flobertky se vyrábějí převážně jako revolvery, ale i jako pušky. Náboje s okrajovým zápalem obvykle patří do nižší výkonové kategorie. Proto náboje i zbraně tohoto typu bývají volně prodejné. Podmínkou je v každém případě dosažení věku 18 let.Zdroj: Wikipedie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám