Hlavní obsah

Opilá žena se v Ostravě zakousla policistovi do nohy

– Šumperk
Právo, Pavel Karban

Pravděpodobně alkohol zatemnil v sobotu ráno v Ostravě-Vítkovicích mozek jednatřicetileté ženy. Ta začala den roztržkou v tramvaji, která vyvrcholila pokopáním a pokousáním zasahujícího policisty, uvedla v úterý ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K incidentu mezi cestujícími v tramvaji došlo kolem 7.30. „Původně nestandardní chování ženy mělo vyvolat nevoli dalších cestujících. Na jedné z tramvajových zastávek pak podezřelá žena častovala vulgarismy i hlídku strážníků,“ popsala mluvčí Gabriela Holčáková.

Když chtěla po ženě prokázat totožnost hlídka republikové policie, padla sprška sprostých slov i na ni. „Spektrum nadávek žena postupně rozšířila. Verbální agresi stupňovala i v průběhu zákroku a předvedení na služebnu k vystřízlivění,“ dodala mluvčí s tím, že k nadávkám později přibyl i aktivní útok na policisty.

Po vystřízlivění přišla lítost 

Žena se pokusila policisty kopat a jednoho z nich nakonec zasáhla. Pak pokračovala údery rukama.

Orientační dechová zkouška na alkohol na záchytné stanici vykázala hodnotu přesahující 2,5 promile alkoholu v dechu agresivní ženy. „Ta pokračovala ve stupňování útoku, urážky policistů vygradovaly zakousnutím do nohy jednoho ze zakročujících policistů,“ potvrdila Holčáková a dodala, že kousnutí si vyžádalo jednorázové ošetření lékařem.

Když žena vystřízlivěla, svého jednání litovala. „Přičítala ho značnému ovlivnění alkoholem, který požila na lačno,“ uvedla ostravská policejní mluvčí. Policisté začali případ šetřit jako přečin násilí proti úřední osobě, za což ženě hrozí až čtyřletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Výběr článků

Načítám