Hlavní obsah

Opilá seniorka bila policistu do břicha, pak mu přibouchla ruku dveřmi auta

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Sedmdesátiletá opilá seniorka se dala v neděli večer do křížku s policisty, kteří ve Veselíčku na Přerovsku vyšetřovali dopravní nehodu auta, v němž jela jako spolucestující. Jednoho z policistů nejprve bila pěstí do břicha, pak jej zranila, když mu přibouchla ruku dveřmi auta. Policie o případu informovala ve středu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dopravní nehoda ve Veselíčku se sice obešla bez zranění, zato 63letý řidič škody, který zřejmě nezvládl řízení na zasněžené vozovce, byl pod vlivem alkoholu. Nejdříve čelně narazil do zaparkovaného vozidla peugeot a o kousek dál i do octavie. Po druhém nárazu zůstal s vozidlem stát na silnici,“ řekla Právu policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policejní hlídka podle ní muži při dechové zkoušce naměřila 2,57 promile alkoholu. Navíc zjistila, že nevlastní řidičský průkaz. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun, zraněn nebyl naštěstí nikdo. Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Vzhledem k tomu, že vozidlo bránilo průjezdu jiným účastníkům silničního provozu a nepodařilo se zajistit jeho odvoz, byla na místo přivolána odtahová služba. Havarovaný vůz však odmítali opustit dva spolujezdci, sedmdesátiletá žena a dvaaosmdesátiletý muž.

Senioři jsou podezřelí z přestupku

Seniorka sedící na předním sedadle spolujezdce se naopak přemístila na místo řidiče a hodlala s autem odjet. „Dožadovala se klíčů, policistům neustále velmi vulgárně nadávala, jednoho z nich několikrát bouchla do břicha, z vozidla odmítala vystoupit a snažila se zavřít jeho dveře. Policistu, který jí v tom chtěl zabránit, dveřmi zranila na ruce,“ uvedla mluvčí.

Nakonec seniorka vystoupila a opět hodlala napadnout policisty. Ti použili donucovací prostředky. V ten okamžik vystoupil z vozidla senior, který chtěl ženu zřejmě bránit. Upadl však do sněhu. Nemohl vstát a hrozilo jeho umrznutí. Policisté je oba převezli na policejní služebnu.

„Vzhledem k tomu, že jevili známky podnapilosti, byla u nich provedena dechová zkouška, která byla pozitivní. U seniorky bylo v dechu naměřeno 1,41 promile alkoholu, u seniora 1,29 promile. Na základě lékařského vyšetření byli oba umístěni do protialkoholní záchytné stanice v Olomouci,“ dodala Urbánková.

Oba senioři jsou podle ní podezřelí ze spáchání přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Doba léčení policisty zatím nebyla přesně stanovena.

Reklama

Výběr článků

Načítám