Hlavní obsah

Opilá řidička se vrhla na policisty, jeden je dva měsíce na neschopence

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Na útok, který se stal koncem února, vzpomínají dva policisté z Brna s bolestnou grimasou. Jeden ze zasahujících mužů zákona je s vykloubeným palcem a natrženými vazy ramene dosud práce neschopen, dalšímu se jen velmi obtížně hojí hluboká kousnutí. Rozzuřená žena nebyla naštěstí infikována žádnou infekční chorobou.

Převoz agresivní řidičky v BrněVideo: Policie ČR

 
Článek

„Nedokážeme si vysvětlit, proč zrovna u žen stoupá agresivita vůči zasahujícím hlídkám, ale tento trend je stále silnější,“ uvedl v úterý k jednomu z řady případů brněnský policejní ředitel Martin Kotlan.

Mladá útočnice po nehodě nadýchala 2,72 promile alkoholu. „A to jsem měla sedět v kině? Nebo co?“ ptala se výsměšně policejní hlídky poté, co se jí dotázala, proč řídila v takovém stavu svůj vůz. To také byla jedna z mála vět, jejíž součástí nebylo sprosté slovo. U slov a nadávek však nezůstalo.

Nehoda a telefonát další opilé řidičky v BrněVideo: Policie ČR

První útok nastal už ve chvíli, kdy se odmítla podrobit dechové zkoušce a namísto toho si vložila klíče od auta mezi prsty sevřené v pěst a na policistu s nimi zaútočila jako s boxerem. Poté následovala podle šéfa dopravní policie Romana Póče série dalších útoků. Nakonec žena skončila v poutech.

Obával jsem se, že pokud budu tvrdší, pak jí můžu způsobit například i zlomeninu nebo vykloubit kloub.
Zasahující policista

Ani to ji však od dalšího útoku neodradilo. Začala kolem sebe vztekle kopat a jedním kopancem zasáhla i část nahrávací techniky v policejním voze. „Pozor, kouše!“ bylo nejčastějším varováním pro personál protialkoholní záchytné stanice v Húskově ulici, kam byla nakonec řidička převezena.

Na dotaz, proč nebyly použity vůči tak agresivní osobě tvrdší donucovací prostředky, zasahující policista uvedl, že pak už by hrozilo, že by mohl ženě způsobit zranění.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Šéf brněnských policistů Martin Kotlan (vlevo) s vedoucím dopravních policistů Romanem Póčem informovali o vzrůstající agresivitě opilých řidiček.

„Někteří silně opilí a agresivní jedinci, a zdá se, že ženy zvláště, mají podle mého mnohem více snížený práh bolestivost. Obával jsem se, že pokud budu tvrdší, pak jí můžu způsobit například i zlomeninu nebo vykloubit kloub. A to jsem nechtěl. Asi i proto jsem nakonec na neschopence skončil sám,“ uvedl policista.

Ženě za ohrožení pod vlivem návykové látky a za útok na úřední osobu nyní hrozí až šest let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám