Hlavní obsah

Od dubna měl nakrást věci za půl milionu. Kvůli nouzovému stavu hrozí muži z Písku tvrdší trest

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písek

Škodu za více než 500 000 korun podle kriminalistů napáchal krádežemi v době nouzového stavu 38letý muž v obcích na Písecku. Z jednoho domu měl sebrat pamětní mince a certifikáty pravosti za stovky tisíc, jinde po jeho vloupání zmizely dětské motocykly. Kriminalisté muže zadrželi, obvinili a navrhují, aby ho soud poslal do vazby.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté muže zadrželi ve středu, o případu den poté informovala mluvčí policie Lenka Krausová. „Krást začal na začátku dubna v jedné z obcí na Písecku, kde se vloupal do domu, ze kterého ukradl pamětní mince i s certifikáty pravosti v hodnotě více jak 470 000 korun,” uvedla.

Podle vyšetřovatelů měsíc poté vnikl na pozemek u dalšího rodinného domu, odkud měl odnést dva dětské motocykly za 35 000 korun. V červnu pak podle policie využil situace, kdy byl na návštěvě a ocitl se v bytě hostitelů sám. „Odcizil dámskou peněženku s hotovostí bezmála 20 000 korun,” upřesnila Krausová.

Zloděj řádil v domově seniorů na Prachaticku

Krimi

Ve finále si měl koncem června v Písku v ulici Fr. Šrámka vyhlédnout zaparkovanou škodovku, ze které podle vyšetřovatelů vzal drobné mince za sto korun.

Kriminalisté muže obvinili z porušování domovní svobody a krádeže. „Trestnou činnost páchal i v době vyhlášeného nouzového stavu, a tak musí počítat s vyšší trestní sazbou. Kriminalisté ve věci podají podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,” upřesnila mluvčí.

Jestli se u muže našla nějaká odcizená hotovost, policie neupřesnila. Rovněž není zřejmé, jak by se mu mohlo podařit zpeněžit zmíněné certifikáty.

Reklama

Související články

Chovateli zmizeli papoušci za stovky tisíc

O desítku papoušků za stovky tisíc korun přišel v těchto dnech chovatel cizokrajných ptáků z Čunína na Prostějovsku. Odcizil mu je neznámý pachatel z jeho...

Výběr článků

Načítám