Hlavní obsah

Chovateli zmizeli papoušci za stovky tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

O desítku papoušků za stovky tisíc korun přišel v těchto dnech chovatel cizokrajných ptáků z Čunína na Prostějovsku. Odcizil mu je neznámý pachatel z jeho voliéry. Muž v ní choval největší zástupce rodu alexandr, kteří dorůstají do délky až 58 centimetrů. Byl mezi nimi i vzácný bílý samec.

Foto: Profimedia.cz

Papoušek rodu alexandr. Ilustrační foto

Článek

Na prázdnou voliéru přišel chovatel na začátku tohoto týdne, pachatel mu odtud papoušky odcizil během nedělního večera až pondělního rána. "Zloděj se dostal na oplocený pozemek chovatele a odtud na dvorek, kde se nacházela voliéra. Urazil na ní visací zámek a odnesl si deset papoušků druhu alexandra velkého. Mezi nimi se nacházel i vzácný bílý samec albino," informovala mluvčí policie Miluše Zajícová.

Zloděj sebral ze zahrady na Strakonicku mluvícího amazoňana

Krimi

Zeleně zbarvení papoušci s nápadným kroužkem okolo krku jsou jedním z největších druhů alexandrů. Tělo na délku měří přibližně 58 centimetrů, křídlo měří kolem 20 centimetrů, papoušci váží zhruba čtvrt kilogramu.

"Majiteli vznikla škoda, která se přesně vyčísluje, ale předběžně lze říci, že bude řádově ve stovkách tisíc korun. Událost šetříme pro trestný čin krádež," dodala policejní mluvčí.

Policisté se v s souvislosti s tímto případem obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc, přivítají jakékoliv informace o podezřelém prodeji těchto vzácných papoušků nebo případně o jejich výskytu ve volné přírodě. S jakýmikoliv poznatky, které povedou k nálezu odcizených papoušků, se mohou lidé obrátit na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám