Hlavní obsah

Obviněný důstojník postaven mimo službu

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Generální ředitelka vězeňské služby Kamila Meclová v pátek postavila plukovníka vězeňské služby a ředitele odboru justiční a vězeňské stráže Miloslava Mádleho mimo službu. Mádle čelí obvinění z přijímání úplatků.

Foto: archiv Miss Junior

Zleva: Ředitelka soutěží Miss Junior Kateřina Hamrová, Miss Junior ČR 2010 Samira Zylollarová a hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler.

Článek

"Nejsem zmocněna informaci Práva potvrdit. Mohu říci, že generální ředitelka rozhodnutí oznámí médiím v pondělí," řekla mluvčí Generálního ředitelství vězeňské služby Miloslava Havlíčková s tím, že nebude ani vyvracet zprávu o postavení Mádleho mimo službu.

Sliboval prý zakázky

Mádleho z přijímání úplatků obvinili loni 25. října zlínští policejní vyšetřovatelé na základě spolupráce s policisty Útvaru pro odhalování korupce a závažné hospodářské trestné činnosti a vyšetřovateli obvodního ředitelství v Praze 4. "Považujeme za prokázané, že obviněný spolu bývalým příslušníkem justiční stráže Petrem Šmídem požadovali na firmách desetiprocentní úplatek z celkové ceny veřejné zakázky jako podmínku udělení této zakázky ve výběrovém řízení," vysvětlil v pátek Právu policista seznámený s případem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám