Hlavní obsah

Nožem pobodal svého otce

Právo, jr
Zlín

Dvacetiletého muže, který měl pobodat nožem svého otce, stíhají zlínští kriminalisté.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K události došlo v pátek. Za pokus zvlášť závažného zločinu vraždy muži hrozí trest odnětí svobody na deset až osmnáct let,“ informovala v pondělí mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Lenka Javorková.

Incident se měl odehrát minulý pátek mezi desátou a jedenáctou hodinou večer v rodinném domě v obci na Vsetínsku. „Dvacetiletý mladík po rozepři svého otce fyzicky napadl, pak vzal z kuchyně nože, kterými na otce zaútočil a způsobil mu bodnořezná poranění. Zraněnému se podařilo utéct ven před dům, kde mu přivolala rychlou záchrannou službu náhodná svědkyně,“ popsala Javorková.

V době incidentu se v domě nacházela i matka útočníka, která se snažila svému synovi v napadání zabránit, zranění při tom neutrpěla. Policisté mladíka zadrželi přímo v rodinném domku. Zraněného muže transportoval vrtulník do ostravské nemocnice.

„Krajští kriminalisté v sobotu muži sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval,“ dodala mluvčí.

Pacient bodl v nemocnici v Pelhřimově muže

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám