Hlavní obsah

Noční požár v kutnohorské Avii provázely výbuchy, škoda za 20 milionů

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kutná Hora

Hasiči likvidovali v noci na čtvrtek rozsáhlý požár v bývalém podniku Avia v Kutné Hoře, kde jsou kanceláře a sklady. Uvnitř byly tlakové láhve, které při požáru vybuchovaly. Vyšetřovatelé odhadli škodu na nejméně 20 milionů korun. Zásah zatím nebyl ukončen, hasiči dohašují nově nalezená ohniska.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár bývalého podniku Avia v Kutné Hoře

Článek

Požár zasáhl přízemní části bývalé Avie kolem 1:30. „Po nasazení prvních vodních proudů došlo uvnitř budovy k explozi, patrně propanbutanové láhve nebo pneumatiky. Velitel zásahu ihned požádal o posily a nechal vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu,” popsal zásah mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Pneumatiky létající z hořícího jeřábu na Vyškovsku ničily okolní domy

Krimi

Na místo dorazilo také několik dobrovolných hasičských jednotek z okolních obcí. Ještě před jejich příjezdem se z hořícího areálu ozval další výbuch.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár v Kutné Hoře způsobil škodu za 20 milionů korun.

„Jednotky tak musely v nepřehledném a neosvětleném prostoru postupovat velice opatrně. Z bezpečnostních důvodů bylo z vedlejšího objektu, který slouží jako ubytovna, evakuováno za asistence policie deset lidí,” upřesnil mluvčí.

V areálu nemocnice v Motole hořelo, z ubytovny evakuovali 50 lidí

Krimi

Požár se podařilo lokalizovat pár minut po 5. hodině, dohašování trvalo do rána, přičemž hasiči nacházeli nová ohniska hoření.

„Vzhledem k tomu, že požár zasáhl velice rozsáhlé a členité prostory, pokračovalo vyhledávání a likvidace skrytých ohnisek celé dopoledne a na 13. hodinu naplánoval velitel zásahu další kontrolu objektu,” dodal Holomčík.

Foto: HZS Středočeského kraje

Požár v Kutné Hoře provázely výbuchy.

Případem se zabývá také policie, vyšetřovatelé zatím odhadli škodu na nejméně 20 milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám