Hlavní obsah

Němečtí motorkáři způsobili hromadnou nehodu na Českolipsku

Právo, sve
Česká Lípa
Aktualizováno

Dopravní nehoda tří motocyklů a osobního vozidla krátce po poledni uzavřela silnici z České Lípy do Litoměřic u obce Stvolínky. Při nehodě byli zraněni dva motorkáři.

Vrtulník převáží zraněného motorkářeVideo: Emanuel Bořánek, Novinky

 
Článek

Nehodu odstartoval řidič jedoucí v čele šestičlenné skupiny silničních motocyklů s německými poznávacími značkami. Podle mluvčí českolipské policie řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost při průjezdu pravotočivou zatáčkou, dostal se do protisměru, kde se střel s osobním vozidlem.

„Po nehodě z motocyklu na vozovku unikly provozní kapaliny, a na kluzkém povrchu dostali smyk a havarovali další dva řidiči motocyklů,“ uvedla Ivana Baláková.

Šestapadesátiletý řidič si při střetu s vozidlem těžce poranil nohu, šestatřicetiletý motorkář si při následném pádu lehce poranil rameno a devětadvacetiletý motorkář byl pouze s drobnými šrámy ošetřen na místě.

Foto: Pro Novinky Emanuel Bořánek

Záchranáři pomáhají zraněnému motorkáři.

„Řidič motocyklu byl se závažným zraněním dolních končetin vrtulníkem transportován na traumacentrum liberecké nemocnice, druhý byl s méně závažným zraněním převezen do českolipské nemocnice,“ řekla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Lenka Markovičová.

Silnice je z důvodu vyšetřování nehody v úseku mezi obcemi Zahrádky a Stvolínky uzavřena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám