Hlavní obsah

Němec s elektrokolem na Liberecku zkolaboval. I přes pomoc zemřel

U Oldřichova v Hájích na Liberecku v pátek odpoledne zkolaboval a zemřel německý cyklista na elektrokole. Nepomohla mu ani včasná resuscitace od jeho přátel a pomoc profesionálních záchranářů. Informovala o tom Horská služba ČR. Letecký záchranář Horské služby Jizerské hory Jiří Car mluví o možném přecenění sil.

Foto: Petr Nový, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Skupinka německých cyklistů spolu s kolemjdoucí turistkou zalarmovali záchranáře přes dispečink linky 112.

„Všechny informace nasvědčovaly zástavě srdeční činnosti a v tomto počasí mohlo dojít k přecenění sil. Měli naplánovaný dlouhý výlet s výrazným převýšením,” uvedl Car s poukazem na aktuální horké počasí.

Na místo, kde cyklista zkolaboval, slanili člen horské služby a lékař leteckých záchranářů, zároveň dorazili po zemi zdravotníci a hasiči.

Elektrokolo za 100 tisíc majitel přivázal k hromosvodu. Zloděj mu ho sebral

Krimi

„Turistka spolu s pacientovými přáteli do té doby prováděli laickou resuscitaci. My jsme ihned muži nasadili automatizovaný externí defibrilátor, ale ten nedoporučil ani jeden výboj,” doplnil Car. Německému cyklistovi už nepomohla ani nepřímá srdeční masáž.

Náčelník Horské služby Jizerské hory David Savický doporučil návštěvníkům hor mít v nabitém mobilním telefonu uloženou aplikaci Záchranka. Pomůže hlavně s vyhledáním přesné lokality, kam by měli záchranáři mířit, a může zachránit lidský život, upozornil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám