Hlavní obsah

Nejvyšší soud rozhodl o dovolání exministra Ratha

Brno
Aktualizováno

Nejvyšší soud (NS) rozhodl o dovoláních bývalého středočeského hejtmana za ČSSD Davida Ratha a dalších aktérů případu zmanipulovaných zakázek. Výsledek zatím znám není, vyplývá z justiční databáze.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

„V tuto chvíli potvrzuji, že senát trestního kolegia Nejvyššího soudu skutečně o dovolání v úterý 2. března rozhodl, ale aktuálně pracuje na odůvodnění tohoto rozhodnutí. Výsledek dovolacího řízení neznají ani jednotlivé strany řízení. Dokud s výsledkem nebudou seznámeny strany řízení prostřednictvím řádného doručení rozhodnutí anebo vyhlášením rozhodnutí na úřední desce soudu, nemohu veřejnosti sdělovat žádné konkrétní informace," řekl ČTK mluvčí soudu Petr Tomíček.

Rath bude pracovat ve vězeňské nemocnici jako lékař

Krimi

Pravomocný verdikt v první větvi korupční kauzy padl předloni v červnu, sedm let od Rathova zadržení policií. Odvolací Vrchní soud v Praze uložil někdejšímu politikovi sedm let vězení plus peněžitý trest a zákaz působení ve výkonných funkcích v samosprávě.

Ratha přestěhovali z věznice v Teplicích do Prahy

Krimi

Soud uznal Ratha vinného z ovlivňování tendrů na rekonstrukci zámku Buštěhrad na Kladensku a budovy gymnázia v Hostivici. V další části obžaloby jej zprostil. Odsouzeni byli také bývalá ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Kottová, její manžel Petr a další podnikatelé, manažeři a stavaři. Kromě Ratha podali dovolání i další obvinění, podalo jej i Nejvyšší státní zastupitelství.

Rath převezl novináře. Za mříže nenastoupil v Ruzyni, ale v Teplicích

Krimi

V druhé větvi procesu Krajský soud v Praze Rathovi nepravomocně prodloužil trest ještě o rok. Trestné činnosti kolem zdravotnických zakázek v kraji se podle senátu dopustilo i dalších osm obžalovaných lidí a devět firem, včetně stavební firmy Metrostav. Druhou větví se ještě bude zabývat odvolací vrchní soud. Někdejší vlivný politik ČSSD Rath je ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám