Hlavní obsah

Násilník se v Ostravě vrhl na mladou ženu, ta ho udeřila do obličeje

Novinky, Ondřej Kořínek
Ostrava

Ostravští kriminalisté pátrají od Silvestra loňského roku po pachateli znásilnění a krádeže, kterých se měl dopustit v Ostravě - Martinově. Násilník sledoval ženu již při jízdě v tramvaji, poté s ní vystoupil a na ulici ji přepadl a začal škrtit. Žena ale použila naučený chvat, po kterém se jí podařilo utéct.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na Silvestra kolem sedmé hodiny večerní cestovala 26letá žena tramvají číslo 4, kde se ji pokusil kontaktovat neznámý muž. Žena si ho ale nevšímala a četla si. Následně vystoupila v městské části Martinov a spolu s ní i pachatel.

„Žena šla směrem k ulici Josefa Skupy, když se muž opět pokusil navázat kontakt. Mladá žena ve spěchu a snaze uniknout upadla. Této situace využil podezřelý a poškozenou omezil v pohybu svým tělem, začal ji škrtit a došlo k sexuálním praktikám,“ uvedla v pátek mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Žena ale nepodlehla a použila obranný chvat, při kterém muže udeřila do oblasti očí. Pachatel se po něm chytil za obličej a ženě se podařilo vysmeknout a utéct do blízké restaurace, kde personál přivolal policii.

Vzal alespoň kabelku

„Podezřelý po sexuálním deliktu navíc odcizil kabelku, kterou žena při útěku nechala na místě. Škoda byla stanovena ve výši asi 15 000 korun,“ doplnila mluvčí s tím, že napadená utrpěla pouze oděrky a pohmožděniny.

Pachatel byl muž vysoký asi 180 cm ve věku zhruba 30 až 35 let. Byl štíhlý, krátkých tmavohnědých nakrátko střižených vlasů. Oblečen byl do tmavé bundy s kapucí.

Policie prosí všechny svědky a především cestující z tramvaje, kterých mělo být přibližně 15, aby se ozvali na linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám