Hlavní obsah

Narkoman se přiznal, že ubil vrátného

– PLZEŇ
Novinky, Svatava Hernandezová

Až dvanáct let vězení hrozí 21letému Miloši Stropnickému ze Sokolovska, který se v úterý přiznal před Krajským soudem v Plzni k tomu, že svítilnou ubil plzeňského hlídače. Ten mladého narkomana přistihl při krádeži.

Článek

Podle obžaloby mladík vnikl v červnu loňského roku do areálu Stavebních strojů v Plzni. Souzený, který se odvolává na svou drogovou závislost, byl v té době v Plzni pouze čtrnáct dní. Seznámil se zde podle svých slov s partou a společně sháněli drogy. Údajně si chtěli vydělat peníze při sběru ovoce.

"Potřebovali jsme spacáky a na ty jsme neměli peníze. Tak jsme se rozhodli, že je vezmeme v Baumaxu. Vzal jsem dva a přehodil je přes plot. Jenže mě sledoval jeden muž od ochranky, tak jsem se dal na útěk," vypověděl Stropnický s tím, že 64letý vrátný Václav Mašek jej dostihl a odvedl na vrátnici. Když zády k němu telefonoval na policii, udeřil jej několikrát svítilnou do týla.

Mladík se kál

"Byl jsem nervózní, měl jsem strach. Uviděl jsem svítilnu a praštil jsem pana Maška zezadu do hlavy. Chtěl jsem otevřít dveře, ale cloumal jsem s nimi naopak. Když se pan Mašek zvedl, ještě dvakrát jsem ho uhodil," popisoval. Poté utekl.

Těžce zraněný muž byl odvezen do nemocnice, kde druhý den zemřel. Podle lékařů mu Stropnický způsobil pohmoždění mozku a krvácení do něj.

"Za všechno můžu já, je to všechno těma drogama," kál se před soudem s tím, že je ochoten podrobit se léčení. Soudní líčení pokračuje i v následujících dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám