Hlavní obsah

Naivní nápadníci poslali 1,5 milionu přitažlivým dívkám. Ve skutečnosti to byl mladík z Mostecka

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Z rozsáhlého podvodu na internetu a navíc vydírání obvinili kriminalisté ze Zlína 21letého muže. Zhruba dva roky podle vyšetřovatelů zakládal na internetové sociální síti profily smyšlených dívek, pomocí kterých se virtuálně seznamoval s muži, aby z nich dostal peníze. Celkem si měl přijít na 1,5 milionu korun.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Obviněný mladík je podle policie původně z Mostecka, odhalit se ho ale podařilo ve Zlíně. Poškození jsou z různých krajů.

Falešné profily měl zakládat od dubna 2017. O kterou síť šlo, policie neupřesnila. Profily vytvářel podle policie pomocí fotek přitažlivých dívek stažených z internetu. První vytvořil ve svých 17 letech a nabízel v něm sex 38letému muži, který projevil zájem.

„Postupně se na sociální síti seznámil se čtyřmi muži ve věku od 25 do 38 let. Tři z nich se do něj jako do ženy zamilovali a dobrovolně mu zasílali peníze na různé potřeby,” informovala v pondělí o případu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Žena z Olomoucka poslala virtuálnímu lékaři s těžkým osudem dva miliony

Krimi

Obvykle se vydával za 27letou studentku z některých ze severočeských měst a většinou již po několika dnech po seznámení začal žádat peníze. Muži je posílali například na operace, pohřby příbuzných, nájem, soudní řízení nebo když muselo auto do servisu. Čtvrtý z podvedených mužů poslal mladíkovi svoje intimní fotky, kterými ho pak obviněný vydíral, když chtěl peníze, jinak snímky zveřejní.

Americký voják slíbil z Afriky svatbu, seniorka z Moravy mu poslala čtvrt milionu

Krimi

„Od dubna 2017 do ledna 2019 si tímto nekalým způsobem vydělal téměř jeden a půl milionu korun. Peníze si nechával posílat na účty svých kamarádů nebo známých. Každému z nich dal potom za výběr peněz z jejich účtu provizi od několika set do tří tisíc korun. Peníze si nechával posílat dokonce i na účet své nic netušící přítelkyně. Utratili je společně za cestování a návštěvy luxusních restaurací,” upřesnila mluvčí.

John z internetu slíbil ženě z Přerovska miliony dolarů, prodala kvůli tomu byt

Krimi

Kriminalisté případ dále vyšetřují, není podle nich vyloučeno, že podvedených mužů bude více. Obviněnému hrozí až osmiletý trest vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám