Hlavní obsah

Nachytaný zloděj na Příbramsku tvrdil, že zabloudil

Právo, rap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Březnice

Na chodbě svého rodinného domu v malé obci u Březnice na Příbramsku nachytal rozespalý majitel zloděje. Kolem druhé hodiny v noci vzbudilo majitele domu šramocení a otevírání vchodových dveří.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K případu došlo minulý týden ve středu. „Rozespalý vstal a šel do chodby, kde k jeho údivu stál neznámý mladý muž,“ popsala nezvyklý případ mluvčí příbramské policie Monika Schindlová.

Mladík bleskurychle našel výmluvu. Tvrdil, že zabloudil a neví, kudy se má dostat do Rožmitálu pod Třemšínem. Majitel domu mu poradil. Poté, co neznámý muž odešel, se šel podívat před dům. Podle stop ve sněhu uviděl, že mu někdo obcházel a prohlížel zaparkovaná vozidla. Navíc zjistil, že mu z vesty, kterou měl pověšenou v chodbě na věšáku, zmizela peněženka s doklady, platební kartou a tisíci korunami.

Devětadvacetiletého pachatele policisté hned během následujícího dne dopadli. Mladík odcizenou peněženku rychle zahodil za botník ve chvíli, kdy ho na chodbě načapal vlastník domu. Zloději teď hrozí až dvouleté vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám