Hlavní obsah

Na ženu při procházce s dětmi na Kladensku spadla větev. Cestu záchrance prořezali hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kladno

Poblíž zříceniny hradu Jenčov u Bělče na Kladensku se byla v úterý odpoledne projít žena s dětmi. Při procházce na ni, pravděpodobně vlivem silnějšího větru, spadla větev. K záchraně ženy vzlétly na místo dva vrtulníky.

Na ženu při procházce s dětmi spadla větev. V nepřístupném terénu museli vypomoci i hasičiVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Na místo okamžitě zamířili hasiči, policisté i záchranáři. Ti si na místo navíc povolali dva vrtulníky, jeden záchranářský a druhý s hasiči – leteckými záchranáři na palubě.

„K události byly vyslány tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Hasiči museli prořezávat cestu, aby se k místu dostala sanitka. Žena byla zaklíněna pod kusem stromu. Záchranářům pak hasiči asistovali při naložení pacientky do sanitního vozu,“ sdělila mluvčí hasičů Dagmar Zemanová.

Hasiči po příjezdu z Řecka: Únava se kumulovala, hasili jsme od rána do západu slunce

Krimi

Sanitkou pak záchranáři zraněnou ženu převezli k vrtulníku letecké záchranky, který přistál na louce o několik stovek metrů dále. Její záchrana pomocí druhého vrtulníku s palubním jeřábem nebyla možná, protože k nehodě došlo v hustě zarostlém místě.

„Žena utrpěla středně těžká zranění, se kterými byla po nezbytném zaléčení letecky transportována do motolské nemocnice v Praze,“ řekla mluvčí záchranářů Petra Homolová.

O děti se postarali přivolaní policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám