Hlavní obsah

Na Vsetínsku trápí policisty řidiči, kteří zkoušejí své umění na sněhu

– Velké Karlovice
Právo, Miloslav Hradil

Policisté na Vsetínsku se potýkají s tzv. driftaři, kteří s auty zkoušejí na zasněžených vozovkách své řidičské umění. Při jízdě však ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Právo o tom informoval policejní mluvčí Petr Jaroš.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto: driftování

Článek

Driftování je styl jízdy, při kterém se řidič snaží vozidlo udržet pod kontrolou v řízeném přetáčivém smyku. Na Vsetínsku se policisté s jeho vyznavači setkávají zejména v okolí Velkých Karlovic.

„Vyznavači tzv. driftování jsou poměrně organizovaní a k jízdě využívají především hlavní silnici ve směru ke státní hranici, silnici přes Soláň či komunikaci vedoucí na Kohútku,“ uvedl Jaroš.

Byť je podle něj velmi obtížné tyto nezodpovědné řidiče postihnout přímo při jízdě, neznamená to, že by policisté takovéto chování tolerovali. „Neustále monitorují inkriminované úseky a také díky veřejnosti se jim mnohdy daří ukončit  nebezpečnou činnost ještě dříve, než driftaři vyjedou,“ konstatoval Jaroš.

Na Prachaticku zemřela při nehodě osobního vozu spolujezdkyně

Krimi

V uplynulých dnech podle něj policisté zkontrolovali několik takových řidičů, u kterých následně zadokumentovali tři desítky případů porušení dopravních předpisů či aktuálně platných vládních opatření v souvislosti s nouzovým stavem. „I v následujících dnech se na kontrolu zasněžených úseků, které driftaře i z dalekého okolí tak lákají, zaměříme,“ dodal policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám