Hlavní obsah

Na VŠCHT uniklo malé množství fluoru, hasiči uzavřeli celou ulici

Novinky, jap
Praha

V budově Vysoké školy chemicko - technologické (VŠCHT) v pražských Dejvicích uniklo ve čtvrtek večer menší množství toxického fluoru z tlakové lahve. Na místě zasahovali několik hodin hasiči společně s chemiky.

BEZ KOMENTÁŘE: Hasiči zasahovali u úniku fluoru v pražských DejvicíchVideo: Novinky

 
Článek

Do Studentské ulice v Praze 6 zamířily dvě jednotky hasičů společně se záchranáři a policisty po 21. hodině. Hlášen byl únik fluoru v jedné z místností v budově VŠCHT. „Jednalo se o menší únik fluoru z tlakové lahve. Tu museli zajistit chemici. Hasiči navíc objekt odvětrali," řekl Novinkám mluvčí hasičů Martin Kavka.

Přivolaní policisté uzavřeli celou ulici. Hasiči společně s chemiky láhev zajistili tak, aby nedocházelo k dalšímu úniku toxické látky. Na místo přivolali také specialisty z chemické laboratoře v Kamenici.

Za požár domu v Horoměřicích se škodou 40 milionů může ventilátor

Krimi

Ti na místo dorazili se speciálně upraveným přívěsem, ve kterém se nacházel přepravní válec, který odolá případnému výbuchu tlakové láhve. Lahev do něj hasiči umístili a poté ji za asistence záchranářů, policistů i chemiků převezli do specializované firmy v pražských Malešicích.

Při přenášení lahve do vozu hasiče jistili jejich kolegové s vodním proudem pro případ, že by došlo k dalšímu úniku či k nějaké chemické reakci a následnému požáru.

Přibližně o půl jedné ráno bylo bezpečnostní opatření ve Studentské ulici ukončeno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám