Hlavní obsah

Za požár domu v Horoměřicích se škodou 40 milionů může ventilátor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horoměřice

Pondělní požár rodinného domu v Horoměřicích u Prahy způsobila technická závada na ventilátoru. Oheň napáchal škodu za 40 milionů korun, hodnoty za 20 milionů se podařilo zachránit. Událost se obešla bez zranění.

Požár rodinného domu v HoroměřicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Výši škody podle hasičů ovlivnila skutečnost, že šlo o velký členitý dům. Budova má rozlohu 200 metrů čtverečních, na střeše bylo zařízení na ohřev vody.

Případ vyšetřovali experti z Technického ústavu požární ochrany, kteří přijeli na místo ještě v pondělí večer, stejně jako výjezdová skupina vyšetřovatelů z Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru.

V Horoměřicích hořel rodinný dům, škoda je 40 milionů

Krimi

„Ještě se uskutečnila závěrečná kontrola a pak byl objekt předán majiteli," sdělila v úterý mluvčí hasičů Tereza Fliegerová.

Hlášení o požáru střechy rodinného domu hasiči dostali v pondělí před 17:30 hodin. Požářiště muselo být vzhledem k velké členitosti rozděleno do dvou úseků.

Zároveň bylo nutné zajistit větší počet hasičů, velitel zásahu proto vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu ze čtyř možných a povolal posily.

Požár zničil na Hodonínsku střechu rodinného domu, škoda dva miliony

Krimi

Krátce po 19. hodině se podařilo dostat oheň pod kontrolu a požár se dál nešířil. Hasiči rozebírali střešní konstrukci a vyhledávali skrytá ohniska, oheň zcela uhasili před 23. hodinou.

„Dobrovolná jednotka z Horoměřic zůstala na dohlídku. Měli od profesionální jednotky půjčenou termokameru, s níž místo kontrolovali," dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám