Hlavní obsah

Na Václavském náměstí se v noci střílelo

Praha
Aktualizováno

Na pražském Václavském náměstí v noci na sobotu zazněl výstřel poté, co skupina neznámých útočníků údajně napadla zhruba šedesátiletého muže. Střela ze zbraně napadeného se odrazila a lehce zranila jiného muže, zřejmě bezdomovce, který ležel opodál. Řekla to mluvčí pražské policie Iva Knolová s tím, že policie se případem zabývá a po útočnících pátrá.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Pražské Václavské náměstí.

Článek

Knolová nevyloučila, že by se mohlo jednat o lupiče, kteří muže napadli, aby ho okradli. Policie se o střelbě podle Knolové dozvěděla zhruba v 01:45. Asi šedesátiletého muže údajně nejprve slovně a poté i fyzicky napadla skupina procházejících lidí. Okolnosti incidentu zatím policie podle mluvčí vyšetřuje. "Při potyčce došlo k výstřelu z legálně držené zbraně," uvedla Knolová. Zda se muž bránil, nebo šlo o náhodný výstřel, policie podle mluvčí zjišťuje.

Střela se podle Knolové odrazila od chodníku a zasáhla pravou patu opodál ležícího muže. Podle mluvčí utrpěl lehké poranění. "Po výstřelu se skupinka útočníků rozprchla," uvedla Knolová s tím, že napadený muž z potyčky vyšel bez zranění.

Střelba není v centru Prahy ničím neobvyklým. V dubnu se například střílelo v herně poblíž Karlova náměstí v Praze 2, kde útočník údajně střelil do nohy jiného muže. V lednu sáhl po zbrani zasahující policista v ulici Na Rybníčku - tedy nedaleko Václavského náměstí nebo stanice I. P. Pavlova.

Policista a jeden náhodný svědek tam pronásledovali pětatřicetiletého cizince, který předtím před nedalekým barem údajně napadl jiného policistu v civilu. Policista ve službě prý nejprve použil varovný výstřel a poté utíkajícího cizince postřelil do hýždí.

Reklama

Výběr článků

Načítám