Hlavní obsah

Na Uherskohradišťsku se srazily dva vozy, jeden mrtvý a čtyři zranění

Noční srážka dvou osobních aut u Kostelan nad Moravou na Uherskohradišťsku si vyžádala úmrtí jednoho ze spolujezdců. Další čtyři lidé utrpěli zranění. Příčinami a okolnostmi nehody se zabývají kriminalisté a dopravní policisté.

Foto: Profimedia.cz

ilustrační foto

Článek

Havárie se stala v sobotu krátce před 23:00 na silnici II/427. „Šestadvacetiletý řidič osobního automobilu značky Peugeot jel ve směru od Nedakonic na Staré Město. Při průjezdu táhlou levotočivou zatáčkou dostal na namrzlé vozovce smyk a přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem značky Hyundai,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Zranění podle ní při nehodě utrpělo všech pět jejích účastníků. „V péči záchranářů tak skončili řidič peugeotu společně s jeho dvěma stejně starými spolujezdci a dále jednadvacetiletý řidič hyundaie se svou sedmnáctiletou spolujezdkyní. Dnes v brzkých ranních hodinách bohužel jeden ze spolujezdců řidiče peugeotu svým zraněním v nemocnici podlehl,“ uvedla Kyšnerová.

Případné požití alkoholu před jízdou podle ní policisté dechovými zkouškami u obou řidičů vyloučili.

Spolujezdec je podle dostupných údajů první letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji. Loni na silnicích v regionu zahynulo 26 lidí, předloni jich bylo o tři méně.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám