Hlavní obsah

Na svobodě je i druhý útočník, který zbil zpěváka Hrůzu

Právo, Pavel Karban
Ostrava
Aktualizováno

Také druhý mladík, který v červenci těžce zranil v Ostravě zpěváka Michala Hrůzu, je na svobodě. Z vazby ho v pátek propustil Okresní soud v Ostravě. Na svobodu se tak dostali oba útočníci, toho prvního propustil Krajský soud v Ostravě před pár dny, když vyhověl jeho stížnosti proti uvalení vazby.

Foto: Jiří Tomaškovič, Právo

Jeden z obviněných stále ukrýval svou tvář.

Článek

„Soudkyně okresního soudu propustila obviněného z vazby na svobodu, neboť po provedených výsleších svědků již podle ní nehrozí obava z jejich ovlivňování, a odpadl tak koluzní důvod vazby,“ sdělil mluvčí Okresního soudu v Ostravě Lukáš Delong.

Dodal, že podle soudkyně i nadále trvá možnost, že by se obviněný s ohledem na výši trestu, který mu hrozí, mohl trestnímu řízení vyhýbat.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Rozhodla proto o tom, že vazbu nahradí vyslovený dohled probačního úředníka. Přijala navíc od obviněného slib, že povede řádný život, nebude se vyhýbat trestnímu řízení a s orgány činnými v trestním řízení bude řádně spolupracovat,“ doplnil mluvčí s tím, že proti usnesení státní zástupce stížnost nepodal, a rozhodnutí tak nabylo právní moci.

Hrozí jim 12 let vězení  

K útoku na Hrůzu došlo časně ráno ve čtvrtek 17. července. Zpěvák zavítal na ostravskou Stodolní ulici s přáteli po koncertě konaném v rámci ostravského Festivalu v ulicích. Ve čtvrtek měl vystoupit na festivalu Colours of Ostrava. Koncert se už ale neuskutečnil.

Mladíci ve věku 18 a 19 let ho totiž surově zbili. Podle státního zástupce Michala Tognera chtěl Hrůza zabránit dotyčným mladíkům ve vzájemné potyčce. To se mu ale nezdařilo, rozhodl se tedy přivolat policejní hlídku. V tu chvíli se však zloba obou rváčů obrátila proti němu. Ranami pěstmi a kopanci Hrůzu srazili na zem a přivodili mu vážné poranění mozku.

Mladíci byli zadrženi na základě výslechů svědků a záznamu kamerového systému. Následně byli obviněni z vydírání, ublížení na zdraví a výtržnictví. Hrozí jim až 12 let za mřížemi.

První týdny po útoku byl Hrůza hospitalizován v Městské nemocnici Ostrava, kde se také podrobil operaci. Lékaři jeho stav dlouhou dobu označovali za velmi vážný. V pondělí 11. srpna byl převezen do blíže nespecifikovaného léčebného zařízení v Čechách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám