Hlavní obsah

Na poli v Brně havaroval vrtulník, dva zranění

Brno-Tuřany
Aktualizováno

Na poli v Brně-Tuřanech ve čtvrtek havaroval lehký vrtulník, jeden člověk je podle prvních informací zraněný lehce, druhý středně těžce. Hasiči stroj zabezpečili proti požáru. Informovali o tom mluvčí hasičů a záchranné služby. Příčina nehody se vyšetřuje, na místo zamířila letecká inspekce.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Na poli v Brně-Tuřanech havaroval lehký vrtulník

Článek

Podle mluvčího hasičů Jana Dvořáka jde o lehký soukromý vrtulník, nikoliv o policejní či záchranářský stroj. „Vrtulník jsme zabezpečili, aby nedošlo k požáru,” uvedl mluvčí. Doplnil, že hasiči zkontrolovali i případný únik kapalin. Podle Dvořáka leží vrtulník pár desítek metrů od plotu brněnského letiště.

„Leží na břiše, zadní část ocasu vrtule se odlomila a leží kus od vrtulníku. Ohnuté jsou listy hlavní vrtule,” popsal mluvčí. Na místo míří letecká inspekce, měla by dorazit kolem 13:00, uvedl mluvčí.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Na poli v Brně-Tuřanech havaroval lehký vrtulník

„Na místě jsou dvě posádky bez lékaře, jedna lékařská posádka v systému rendez-vous a inspektor provozu,” uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Doplnila, že oba pacienty záchranná služby transportuje po ošetření do Fakultní nemocnice v Bohunicích, jednoho na urgentní příjem a druhého do traumacentra.

Policie nehodu vyšetřuje, uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám