Hlavní obsah

Na Plzeňsku se utopili další dva lidé

Právo, vk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Záchranáři na Plzeňsku v pátek vytáhli z vody těla dvou utonulých lidí. Ráno se v Mýtě u Rokycan utopila sedmdesátiletá žena. Dopoledne pracovníci mlýna v Malesicích objevili utonulého muže. Tragická série tak pokračuje.

Článek

Další dva životy si vzala voda v Plzeňském kraji. V Mýtě u Rokycan se včera (v pátek) ráno utopila v rybníce sedmdesátiletá žena, z řeky Mže u Malesic na Plzeňsku vytáhli hasiči tělo pohřešovaného muže.

Ženu našel kolem osmé hodiny ráno v Hutnickém rybníce místní muž, který ji vytáhl z vody a snažil se ji oživovat. "Bohužel už ji nepomohli ani hasiči a záchranáři, které muž přivolal," řekl mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Ve třičtvrtě na jedenáct přijal dispečink záchranného systému další hlášení - pracovníci mlýna v Malesicích objevili ve vodě nad jezem další tělo. Napůl oblečeného utonulého muže z vody vytáhli hasiči na člunu. "Bylo zjištěno, že se jedná o pohřešovaného osmatřicetiletého muže z Trhanova na Domažlicku, který se přechodně zdržoval ve Vochově na Plzeňsku. Po tomto muži bylo 25. června letošního roku vyhlášeno celostátní pátrání," uvedl Petr Kovář z plzeňského policejního ředitelství.

Lékař na místě nezjistili cizí zavinění. Přesnou příčinu smrti v obou případech však určí až pitva.

Mrtvých přibývá

Počet utonulých během posledních týdnů se v Plzeňském kraji rychle šplhá k deseti. V úterý se utopil čtyřiapadesátiletý muž v Šídlovském rybníce v Plzni, začátkem června našli policisté padesátiletého utonulého muže v nedalekém Seneckém rybníce, o den později dalšího mrtvého muže v řece Radbuze. Ve stejný den zemřela ve vodě na infarkt sedmdesátiletá žena na koupališti ve Starém Plzenci. Na konci května vydala Berounka tělo čtyřiatřicetiletého muže ze severního Plzeňska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám