Hlavní obsah

Na Ovčárně se na rozbředlém sněhu těžce zranil lyžař

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ovčárna

Těžký úraz si v úterý odpoledne způsobil 49letý muž, který si chtěl užít poslední zbytky tajícího sněhu v Jeseníkách, jízdu na rozbředlé sněhové kaši ale nezvládl. Na pomoc muži vyrazila horská služba i zdravotníci, do nemocnice ho přepravil vrtulník.

Foto: Horská služba Jeseníky

Záchrana lyžaře na Ovčárně

Článek

Horskou službu zalarmovali pracovníci lyžařského areálu na Ovčárně krátce po poledni.

„Jakmile jsme k němu dojeli, zjistili jsme, že má něco s nohou. Vzhledem k velkým bolestem a poloze končetiny jsme měli podezření na zlomeninu. Ihned jsme se proto spojili s dispečinkem záchranky a dohodli jsme se, že ke zraněnému vyšlou sanitní vůz,“ popsal situaci Jiří Hejtmánek z Horské služby Jeseníky.

Mokří, promrzlí, uprostřed skal. V Alpách se ztratili dva Češi

Evropa

Záchranáři pak muže zafixovali do vakuové matrace a převezli šetrně na sněžném skútru na nedaleké parkoviště.

„Když si pak zraněného převzali zdravotníci, povolali vzhledem k povaze poranění vrtulník. Lékař pak potvrdil naše podezření a posádka helikoptéry pacienta transportovala k dalšímu ošetření do nemocnice,“ doplnil Hejtmánek.

Zraněný muž uvízl v potoce v Beskydech, záchranu vrtulníkem komplikovaly stromy

Krimi

Horská služba uvedla, že lyžař zřejmě nezvládl jízdu na v tuto dobu už rozbředlém sněhu.

„I přes nouzový stav v zemi je zde mnoho lyžařů, kteří si chtějí užít zřejmě poslední otevřený areál. I když lyžařská sezona končí, tak by ale měli všichni bezpodmínečně dodržovat desatero Mezinárodní lyžařské federace (FIS) pro bezpečný pohyb na sjezdových tratích,“ varoval náčelník jesenické horské služby Vítězslav Kaller.

Na sjezdovkách začalo platit lyžařské desatero

Cestování

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám