Hlavní obsah

Na Opavsku hořel dům, v němž vybuchovala pyrotechnika

Právo, den

Moravskoslezští hasiči zasahovali v noci ze soboty na neděli ve Vítkově na Opavsku u požáru domu. Bylo v něm uskladněno přes 20 kilogramů pyrotechniky, která vybuchovala a hasičům tak bránila dostat se dovnitř.

Foto: HZS MSK

Následky požáru ve Vítkově na Opavsku

Článek

„Požár byl operačnímu středisku nahlášen v 1:20 hodin. Při příjezdu k požáru hasiči zjistili, že je zasažena již celá jedna stěna objektu o půdorysu přibližně 9krát 12 metrů. Plameny na vnější části domu hasiči dostali pod kontrolu okamžitě, vzhledem k vybuchující pyrotechnice se však nějakou dobu nemohli dostat dovnitř,“ líčil událost mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

Foto: HZS MSK

Následky požáru ve Vítkově na Opavsku

Dodal, že nakonec se oheň ve tři hodiny ráno podařilo uhasit. Z automobilového žebříku pak hasiči rozebírali střešní konstrukci a kontrolovali, zda se požár nešíří skrytými cestami.

Foto: HZS MSK

Následky požáru ve Vítkově na Opavsku

„Příčinu požáru šetří nyní vyšetřovatelé z řad hasičů i policie. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milión korun. Kromě objektu oheň poškodil i čtyři osobní automobily a jeden přívěs stojící na sousedních pozemcích,“ upřesnil Kozák.

Podotkl, že naštěstí u požáru nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám