Hlavní obsah

Na inzerát dorazili zedníci. Vybrali zálohu na materiál a zmizeli

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Případ podvodu, jehož obětí se stal majitel novostavby rodinného domu v Orlové na Karvinsku, vyšetřuje policie. Muž si dal inzerát k vykonání zednických prací a přihlásila se mu údajná firma, která nafasovala zálohu na materiál ve výši 40 tisíc korun. Od té doby podvodníky majitel stavby neviděl.

Údajní zedníci podezřelí z podvoduVideo: Policie ČR

 
Článek

K podvodu došlo na počátku srpna, policie informace zveřejnila nyní a zároveň poskytla podobu aktérů případu. Muž, který se přihlásil na inzerát, se s majitelem rodinného domu domluvil na osobní schůzce a poté vyčíslení cenové nabídky. Pak už se na místo dostavili jeho údajní tři zaměstnanci.

„Po prohlídce novostavby došlo k vyčíslení ceny za provedení zednických prací. Muži požadovali zálohu na materiál ve výši 40 tisíc korun. Tu poškozený vyplatil s tím, že další den měli materiál přivést. Do dnešního dne nedošlo jak k dodání materiálu, tak ani k vykonání prací,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Zástupce zedníků podle policie vystupoval pod jménem Novák, takže ho nelze dohledat. Policie žádá případné svědky, kteří poznají osoby na obrazových záznamech, aby podali své svědectví na telefonním čísle 974 744 701 nebo na bezplatné lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám