Hlavní obsah

Na D1 na Vysočině byla ledovka, kvůli nehodám se tvořily kolony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava
Aktualizováno

Na 108. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno se ve čtvrtek ráno staly v jednom místě dvě nehody. Jejich příčinou byla zřejmě zledovatělá vozovka. Při jedné do sebe narazily nákladní a osobní vůz, při druhé dvě osobní auta. Průjezdný byl jeden jízdní pruh, kolona v deset hodin dopoledne měřila asi 13 kilometrů.

Článek

Z nákladního auta se vysypal náklad, uvedlo Centrum dopravních informací. Vozidlo se odstraňovalo zhruba do jedenácti hodin dopoledne, pak se kolony začaly rozjíždět.

Policisté nedoporučovali použít objízdné trasy, protože okresní silnice na Vysočině byly namrzlé a i na nich byl provoz komplikovaný.

Kamióny skončily ve svodidlech

Kolona se ráno vytvořila i na 46. kilometru ve směru na Prahu, kde havarovaly dva kamióny. První nejprve narazil do svodidel, do něj najel další a zaklínily se do sebe.

Cesta byla průjezdná pouze jedním pruhem. Po osmé hodině byla dálnice uzavřena, aby mohly být kamióny vyproštěny. Řidičům policisté doporučovali sjet na exitu Psáře na 49. kilometru.

Provoz byl obnoven po deváté hodině a zhruba čtyřkilometrová kolona se začala pomalu rozjíždět.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám