Hlavní obsah

Na červenou, přes spuštěné závory. Vychovatelky hnaly děti ze školky do kolejiště

Novinky, kub
Řeporyje

Kamera v pražských Řeporyjích zaznamenala tři vychovatelky, jak převádějí třináct malých dětí přes železniční přejezd se spuštěnými závorami. Krátce předtím tam projel vlak. Video zveřejnil starosta Řeporyjí Pavel Novotný a prosí veřejnost o identifikaci vychovatelek na záznamu, případem se zabývá rovněž policie.

Učitelky hazardovaly se životy dětí na železničním přejezduVideo: Mall.tv - Extrémní starosta

 
Článek

Kamera situaci zaznamenala ve středu kolem poledne u vlakové zastávky Praha-Řeporyje. Po výstražných světlech se spustí závory, před nimi se zastaví auta a přejede vlak. Krátce nato dorazí mateřská škola v doprovodu tří žen, které děti popohánějí přímo pod blikajícími světly přes přejezd. Skupina pak směřuje na peron a pohyb na videu naznačuje, že pospíchala na vlak.

Video zveřejnil ve středu starosta Řeporyjí Pavel Novotný v pořadu internetové televize Mall.tv Extrémní starosta. „‘Gratulace‘ všem třem neznámým vychovatelkám těch dětí. Jistě, jeden vlak projel, do druhého nastupujete. Tak přesně za tuhle argumentaci si nezasloužíte slitování,“ napsal.

Vychovatelky s největší pravděpodobností nejsou z Řeporyjí, Novotný sám ženy na záznamu nepoznal.

Foto: Mapy.cz

Přejezd u vlakové zastávky v Řeporyjích

Případ již řeší rovněž policie. „Policisté se zabývají videem, které se objevilo na sociálních sítích, a jsou na něm vidět tři ženy, jak převádějí skupinu dětí přes železniční přejezd, i když jsou spuštěné závory a svítí výstražná červená světla. Věc je prověřována pro podezření z trestného činu obecného ohrožení,“ sdělila policie na Twitteru.

Policie vyslechla učitelky z přejezdu v Řeporyjích

Krimi

Novotný je podle svých slov z incidentu v šoku. Původně chtěl pomocí kamery zaznamenávat v rámci internetového pořadu nešvary občanů, jako je třeba špatné parkování. Houf dětí doprovázený dospělými byl ale překvapením. „Jsem otrlý frajer, ale tohle jsem nečekal. Pátráme po identitě dotyčných osob, chci je s tím záznamem konfrontovat,“ řekl ve čtvrtek starosta Novinkám.

Vlak, který ujel strojvůdci na Žďársku, brzdila dcera výpravčího

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám