Hlavní obsah

Policie vyslechla učitelky z přejezdu v Řeporyjích

Praha
Aktualizováno

Pražští kriminalisté již znají totožnost tří učitelek, které ve středu převáděly děti přes zavřený přejezd v Řeporyjích. Ženy byly vyslechnuty, žádné obvinění nebylo vzneseno. Další informace policie zatím nebude sdělovat.

Učitelky hazardovaly se životy dětí na železničním přejezduVideo: Mall.tv - Extrémní starosta

 
Článek

„Prověřováním případu získali detektivové informace, které vedly ke ztotožnění trojice žen z videozáznamu. Ty byly v průběhu včerejšího dne k případu vyslechnuty. I nadále probíhají standardní úkony trestního řízení,“ řekl Novinkám mluvčí policie Jan Rybanský.

Ve čtvrtek policie uvedla, že případ policie vyšetřuje jako trestný čin obecného ohrožení z nedbalosti.

Na červenou, přes spuštěné závory. Vychovatelky hnaly děti ze školky do kolejiště

Krimi

Kamera situaci zaznamenala ve středu kolem poledne u vlakové zastávky Praha-Řeporyje. Po výstražných světlech se spustí závory, před nimi se zastaví auta a přejede vlak. Krátce nato dorazí mateřská škola v doprovodu tří žen, které děti popohánějí přímo pod blikajícími světly přes přejezd. Skupina pak směřuje na peron a pohyb na videu naznačuje, že pospíchala na vlak.

Video zveřejnil ve středu starosta Řeporyjí Pavel Novotný v pořadu internetové televize Mall.tv Extrémní starosta. „‘Gratulace‘ všem třem neznámým vychovatelkám těch dětí. Jistě, jeden vlak projel, do druhého nastupujete. Tak přesně za tuhle argumentaci si nezasloužíte slitování,“ napsal.

Reklama

Výběr článků

Načítám