Hlavní obsah

Na Brněnsku shořela hala v bývalém zemědělském areálu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Hasiči na okraji Nosislavi na Brněnsku zasahují u požáru v bývalém zemědělském areálu, shořela jedna z hal, ve které byl autoservis. Požár mají pod kontrolou, dohašují skrytá ohniska, potrvá to ale ještě asi několik hodin, řekl kolem 18:45 ČTK mluvčí hasičů David Jirouš.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Událost se obešla bez zranění, záchranná služba na místo nevyjížděla, řekla ČTK mluvčí záchranářů Barbora Truksová Zuchová.

„Situaci máme pod kontrolou, rozebíráme, proléváme, dohledáváme skrytá ohniska. Tohle ale bude trvat nejspíš ještě několik hodin. Následovat bude dohled minimálně do ranních hodin, aby vítr ještě nějaká skrytá ohniska znovu nerozfoukal,“ uvedl Jirouš. Podle něj hala o rozměru 15 x 90 metrů shořela celá. Příčina požáru známa není, stejně tak ani výše škody. Na místě zasahovalo 14 jednotek hasičů, tedy kolem 70 až 80 lidí, na místo dorazila i chemická laboratoř.

Starosta obce Pavel Fröhlich ČTK řekl, že kouř z požáru ale šel z větší části ven z obce. „Docela foukalo, kouř šel z větší části stranou od obce, nezasáhlo nás to,“ uvedl Fröhlich.

Třetí poplachový stupeň bývá vyhlašován například v momentě, kdy událost ohrožuje více než 100 lidí, část obce nebo areál podniku, vlaky nebo několik chovů hospodářských zvířat. Vyhlašuje se také tehdy, když se k záchranným a likvidačním pracím využívají síly a prostředky z jiných krajů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám