Hlavní obsah

Na Brněnsku hoří sklad slámy. Zásah ztěžuje silný vítr, který roznáší hořící kusy

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlasatice

Šestnáct jednotek hasičů likviduje od úterního odpoledne náročný požár ve Vlasaticích na Brněnsku, kde plameny zachvátily ocelovou halu s uskladněnou slámou. Hasičům komplikuje práci silný vítr, který může oheň roznést do okolí. Jeden z hasičů musel do nemocnice kvůli vyčerpání.

Foto: HZS JMK Vlasatice

Požár slámy ve Vlasaticích na Brněnsku

Článek

Hasiči vyrazili na místo po poledni. „Museli jsme vyhlásit třetí stupeň požárního poplachu. Situaci komplikuje silný vítr. Z požáru odnáší hořící kusy do okolí, takže nemalá část našeho úsilí je zaměřená na ochranu okolí před vznikem dalšího požáru,“ řekl Právu mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Hasiči rozeznávají čtyři poplachové stupně, nejzávažnější je čtvrtý, který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Foto: HZS JMK Vlasatice

Požár slámy ve Vlasaticích na Brněnsku

Jeden hasič skončil podle mluvčího v nemocnici kvůli vyčerpání. Vítr komplikuje i samotné hašení. Zásah je náročný na spotřebu vody, hasiči ji jezdí nabírat do nedalekého rybníka.

Hasiči v Jihomoravském kraji od pondělního večera vyjíždějí kvůli silnému větru především k popadaným stromům a větvím. V této souvislosti evidují přes 110 výjezdů, z toho jen na Brněnsku jich bylo přes 20. A stále přibývají další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám