Hlavní obsah

Myslivci při lovu postřelili své dva kolegy

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVSKO

Dva myslivci byli v sobotu postřeleni během dvou honů na Opavsku. Jeden dostal několik broků do hlavy, druhý utržil kulku do lýtka. Oba nimrodi byli hospitalizováni v nemocnicích.

Článek

Nejprve v sobotu dopoledne padesátiletý myslivec z Kozmic postřelil svého o sedm let staršího kolegu z Vřesiny brokovnicí do hlavy. "Účastník honu v Kozmicích vystřelil ze své dlouhé brokové zbraně po zvířeti, přičemž se řádně nepřesvědčil, zda se v dráze výstřelu nacházejí osoby, a došlo k zasažení broky muže z Vřesiny do hlavy," uvedl mluvčí opavské policie René Černohorský.

O čtyři hodiny později při honu v Hertském lese u nedalekých Bohdanovic postřelil pětatřicetiletý muž ze Vsetínska svého 51letého kolegu. "Během myslivecké leče se snažil střílet z lovecké zbraně kulovým nábojem na sele, přičemž vystřelil do rozestavěné linie a střela zasáhla levé lýtko jeho kolegy z Kladečka," dodal mluvčí policie.

Oba případy jsou v šetření, zatím nebyl nikdo obviněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám