Hlavní obsah

Muže v Ostravě přimáčkl pracovní stroj

– Ostrava

Jednoho mrtvého a jednoho těžce zraněného si vyžádaly pracovní úrazy, ke kterým došlo během úterý v Ostravě a Sosnové na Opavsku.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Ilustrační foto

Článek

Prvního vážně zraněného zaznamenali záchranáři v 8.30 hodin v areálu jedné z ostravských firem. Šlo o třiapadesátiletého muže, kterého přimáčkl stroj.

„Po jeho vyproštění se ukázalo, že u něj došlo k selhání všech základních životních funkcí. Zasahující lékařka zjistila poranění hrudníku a horní končetiny,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Chlapec pomáhal na poli u Třince. Ruka mu uvázla v secím stroji

Krimi

Dodal, že záchranáři se snažili muži obnovit krevní oběh za pomocí nepřímé srdeční masáže, léků podávaných do kostní dřeně i defibrilačních výbojů.

„Tři čtvrtě hodiny prováděná rozšířená resuscitace však nevedla k záchraně a muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl,“ konstatoval.

Ženu zranil lis

Druhý úraz se stal o čtyři hodiny později v Sosnové, kde třiadvacetiletou ženu zranil lis na ovoce. Přitom ji zachytil ruku, kterou vyprostili až přivolaní hasiči.

„Ještě předtím však pacientku zajistili záchranáři pomocí léků. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla zraněná žena letecky transportována na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,“ sdělil mluvčí záchranářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám