Hlavní obsah

Muž v Praze chtěl skočit z mostu, dívka v bílém ho držela za ruku do zásahu policie

– Praha
Novinky, kub

Emotivní záchrana muže podle všeho odhodlaného skoncovat se životem skokem do Vltavy se odehrála v pondělí na mostě Legií v centru Prahy. Muž přelezl přes zábradlí a vše nasvědčovalo tomu, že skočí, když v tu chvíli k němu přistoupila dívka, která šla právě kolem, a chytila ho za ruku. Do bezpečí muže nakonec dostala přivolaná policejní hlídka.

Záchrana muže na mostě LegiíVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž se na mostě Legií objevil v pondělí kolem 15. hodiny, policii přivolali svědci přes tísňovou linku.

Než přijela první policejní hlídka, sebevraha se ujala kolemjdoucí dívka. „Nešťastného muže po celou dobu držela za ruku náhodná kolemjdoucí, která se ho snažila uklidnit,” popsal v pátek situaci mluvčí policie Richard Hrdina.

Chtěl skočit z okna paneláku v Praze, jeho žena mu v tom z posledních sil zabránila

Krimi

Muž byl podle mluvčího velmi nervózní a působil odevzdaně, takže panovala obava, že vážně skočí.

„Policisté s ním pomalu navázali kontakt a snažili se zjistit, co ho vede k tak zoufalému činu. V momentě, kdy na chvíli přestal vnímat své okolí, se k němu jeden ze zakročujících policistů přiblížil a strhl jej zpátky přes mostní římsu do bezpečného prostoru,” zmínil Hrdina.

Policejní vyjednavač: Často jsme první, kdo sebevrahům skutečně naslouchá

Krimi

Záchranná služba 51letého muže převezla do psychiatrické léčebny v Bohnicích.

Kolemjdoucí byla podle Hrdiny cizinka v dívčím věku. „Díky rychlému zákroku policistů a náhodné kolemjdoucí, které nebyl osud muže lhostejný, se podařilo ušetřit další zbytečně zmařený lidský život,” uzavřel mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám