Hlavní obsah

Útočník v Brně napadl nezletilou dívku, našli ji v bezvědomí. Hledaný svědek se přihlásil policii

Brno
Aktualizováno

Policie vyšetřuje surové napadení nezletilé dívky, k němuž došlo v pondělí v parku v Brně. Útočník dívku srazil na zem a kopl ji, lidé ji našli v bezvědomí. Podle policie měl útok zřejmě sexuální podtext. Policisté požádali ve středu o pomoc při zjištění totožnosti důležitého svědka. V podvečer uvedli, že se jim sám přihlásil.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Podle kriminalistů muž dívku, která venčila psa, napadl v Juliánově v parčíku ve Slatinské ulici kolem půl třetí odpoledne.

„Neznámý muž dívku zezadu napadl a několikrát ji praštil do obličeje. Když upadla na zem, navíc ji několikrát kopnul. Ještě před tím, než došlo k napadení, které mělo sexuální podtext, dívka stačila zavolat svému otci,“ popsal mluvčí policie Bohumil Malášek.

Zbili mě Ukrajinci, šířila žena. Policie teď řeší, zda nešlo o poplašnou zprávu

Krimi

Otec se nemohl tak rychle dostat na místo, a tak zavolal dvěma kamarádům, kteří útočníka zřejmě vyrušili a následně našli dívku v bezvědomí. Zahlédli také pravděpodobného agresora.

Vyšetřovatelé našli kamerové záznamy muže, který by mohl policii poskytnout důležité informace. Police uvedla, že je mu mezi dvaceti až pětadvaceti lety, je asi 180 cm vysoký štíhlé sportovní postavy a popsala jeho oblečení. Zveřejnila i zmíněné záběry a požádala veřejnost o pomoc při pátrání.

„Výzva zabrala, muž ze záznamu se přihlásil policistům. Stáhněte prosím jeho foto či video ze svých webů apod., důvod zveřejnění pominul,” uvedl večer Malášek.

Dodal, že kriminalisté na případu dále intenzivně pracují a zdůraznil, že jde  „POUZE o muže, který byl na videozáznamu”.

„Pokud nastane posun v případu, budeme o něm informovat, jakmile to bude možné,” uzavřel mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám