Hlavní obsah

Muž stojí před soudem kvůli zneužívání školačky

– HRADEC KRÁLOVÉ
Právo, Jiří Bednář

Až dvanáct let vězení hrozí Vladimíru Rybkovi z Vrchlabí za to, že podle obžaloby několik měsíců pohlavně zneužíval sedmiletou dceru své bývalé družky. Jednačtyřicetiletý obžalovaný muž obvinění odmítá.

Foto: Jiří Bednář, Právo

Vladimír Rybka v jednací síni hradeckého Krajského soudu.

Článek

Podle obžaloby muž dívku zneužíval pravděpodobně od podzimu 2002 do června 2003 v jedné vesnici na Královéhradecku. Tam Rybka s družkou žili.

„Za účelem vlastního sexuálního uspokojení zneužíval závislosti dítěte. Opakovaně po děvčeti požadoval, než jí dovolil jít ven, aby si stáhla spodní kalhotky. Poté ji osahával. Jednou dívku zalehl, ta ale křičela a bránila se, proto obviněný od dalšího jednání upustil,“ uvedla státní zástupkyně Hana Flídrová.

Policisté mu prý hrozili

Znalkyně z oboru psychologie nalezla u děvčete známky rozvinuté posttraumatické stresové poruchy. Rybku zadržela policie loni před Vánoci. Obžalovaný uvedl, že mu policisté hrozili, že když se nepřizná, skončí v cele na několik měsíců.

„Má současná přítelkyně byla v devátém měsíci. Abych byl na vánoce doma, vymyslel jsem si většinu ze své tehdejší výpovědi,“ řekl soudům Rybka. Odmítl přitom, že by se na dívce dopouštěl čehokoliv nezákonného.

„Nic sexuálního ani ponižujícího jsem s ní neprováděl,“ řekl. Přiznal pouze, že ji kamerou natáčel nahou v koupelně. „Chtěla to sama, že se na sebe bude dívat v televizi,“ vysvětlil Rybka.

Vše považuje za pomstu

V době, kdy už bydlel jinde, mu prý bývalá družka psala, že dceři se stýská po psovi s tím, že ho chce navštívit. „Kdyby se mě bála kvůli tomu, že jsem se k ní choval nevhodně, tak by přece za mnou nejezdila na návštěvu,“ argumentoval Rybka.

Celou záležitost považuje za pomstu bývalé partnerky, se kterou se rozešel na konci roku 2005.

„Řekla mi, že chce dítě, aby nemusela chodit do práce. To se mi nelíbilo, hádali jsme se a nakonec jsem se odstěhoval. Pak se dověděla, že čekám dítě s jinou ženou a k pomstě zneužila svou dceru,“ dodal. Hlavní líčení je naplánováno do středy, kdy se očekává vynesení rozsudku.

Reklama

Výběr článků

Načítám