Hlavní obsah

Muž se zapálil u hlavního nádraží v Ústí nad Labem

Ústí nad Labem

Upálením chtěl ukončit svůj život v noci na úterý bezdomovec v Ústí nad Labem. Jeho výkřiky ale uslyšela hlídka strážníků, která hořícího 62letého muže uhasila.

Foto: MP Ústí nad Labem

Strážníci pomáhají zraněnému bezdomovci

Článek

Strážníci kolem čtvrté hodiny ranní hlídkovali v okolí hlavního nádraží, když uslyšeli výkřiky vycházející od hotelu Palác. O chvíli později už spatřili muže, kterému hořela horní polovina těla.

„Strážníci pomohli dotyčnému strhat ze sebe hořící oděv a opatrně ho usadili na zem. Jeden ze strážníků přivolal na místo záchrannou službu a policii a druhý strážník popáleného přikryl dekou, kterou donesl z nedaleko zaparkovaného služebního vozidla,“ informoval mluvčí strážníků Jan Novotný.

Foto: MP Ústí nad Labem

Strážníci pomáhají zraněnému bezdomovci

Muž se podle něj celý silně třásl a byl v šoku. Na dotaz hlídky, proč chtěl ukončit život, odpověděl, že už ho nebaví žít, jelikož neslyší, špatně vidí a nikdo ho nechce.

„Dále strážníci zjistili, že muž se již dříve léčil v psychiatrické léčebně. Strážníci na místě zajistili plechovku od benzínu a zapalovač,“ konstatoval Novotný s tím, že záchranáři ho převezli do Masarykovy nemocnice.

Reklama

Výběr článků

Načítám