Hlavní obsah

Muž se v Praze snažil ujet policejní hlídce. V rychlosti 80 km/h narazil do stromu

Praha

Nárazem do stromu skončilo v noci na sobotu pronásledování 38letého řidiče v Praze. Muž za volantem měl bohatou trestní minulost a v autě policisté našli věci, které mohou pocházet z trestné činnosti.

Muž při honičce narazil do stromuVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka chtěla auto zastavit v pražských Čimicích, ale muž začal ujížděl ulicemi Střížkova a Proseka. Křižovatky projížděl na červenou a část úseku jel v protisměru.

Rallye honička na Šumpersku: Zloději ujížděli po poli, zastavil je les

Krimi

„Když se chtěl vrátit zpátky do správného směru, nezvládl řízení a asi v 80 km/h narazil do stromu. Policisté hned běželi k posádce, aby zjistili, jak je na tom. Řidič a muž ze zadního sedadla byli relativně v pořádku, ale spolujezdkyně byla zaklíněná pod palubní deskou,“ popsal mluvčí policie Jan Daněk.

Nezvyklá honička noční Prahou: Řidič zběsile kličkoval, na policisty tasil pepřák

Krimi

Zraněnou ženu proto policisté vytáhli a poskytli jí první pomoc. Řidiče zadrželi a zjistili, že má zákaz řízení a že jde o recidivistu, který páchal jak majetkovou, tak násilnou trestnou činnost. V autě našli přední světlomety ze Škody Octavie, autorádia a nářadí. Zda věci pocházejí z trestné činnosti, budou zjišťovat kriminalisté.

„Řidič je podezřelý z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní, za což mu hrozí až dva roky vězení,“ shrnul Daněk.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám