Hlavní obsah

Muž se pokoušel sjet černou sjezdovku na pekáči, skončil s poraněnou páteří

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážným zraněním skončil v sobotu pokus čtyřicetiletého muže o sjetí uzavřené černé sjezdovky na Tanvaldském Špičáku. Muž najel na jednu z hromad z technického sněhu a skončil s poraněním páteře v nedaleké odvodňovací strouze. O případu informoval mluvčí Horské služby Radek Zeman.

Foto: Horská služba Jeseníky

Ilustrační foto

Článek

„Podle našich informací jel na tom nejméně vhodném prostředku, na plastové jednomístné 'lopatě'. Najel na jednu z hromad, které jsou nyní na upravované dráze, vylétl a dopadl zády do odvodňovací strouhy,“ popsal úraz jeden ze zasahujících členů horské služby Martin Dyntr.

Ztracenou ženu našel mezi šumavskými močály záchranářský pes. Byla v bezvědomí

Krimi

Jelikož jsou areály uzavřené, nemají horští záchranáři na Špičáku stálou službu. Jako první tak u zraněného muže byla posádka letecké záchranky z Liberce, kterou vrtulník vysadil přímo na sjezdovce.

Společnými silami pak u stanice Horské služby přesunuli pacienta do vrtulníku, který jej transportoval k dalšímu ošetření.

Na Šumavě se těžce zranil na kole Australan

Krimi

„Uzavřené sjezdovky jsou nyní doslova přeplněné sáňkaři s bobisty. Pro jízdu na těchto prostředcích nejsou ovšem určeny a sjezd, především pak v době údržby, je nebezpečný. Zvlášť když jde o onu 'lopatu', na které jel zraněný muž,”upozornil náčelník Horské služby Jizerské hory David Savický.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám