Hlavní obsah

Ztracenou ženu našel mezi šumavskými močály záchranářský pes. Byla v bezvědomí

Novinky, kub
Lenora

Rozsáhlé pátrání rozjela v pondělí odpoledne šumavská horská služba u Lenory na Prachaticku, kde se ztratila 40letá žena. Podle informací rodiny byla v ohrožení života kvůli svému zdravotnímu stavu. Nakonec ji našel záchranářský pes v těžkém terénu, byla podchlazená a v bezvědomí.

Foto: Horská služba

Ženu ztracenou na Šumavě vypátral záchranářský pes

Článek

O případu v úterý informoval mluvčí horské služby Radek Zeman, žena se podle něj vydala na procházku kolem obce Lenora, hlášení o jejím pohřešování dostala služba po 15. hodině.

„Vytvořili jsme tým deseti členů se záchranářským psem a terénní technikou. Připojili jsme se pak k policistům a hasičským jednotkám. Po rozdělení úseků jsme začali už za tmy prohledávat okolí Lenory,“ popsal pátrání zasahující člen horské služby Ondřej Zeman.

Horská služba v Beskydech zachraňovala tři zřícené paraglidisty

Krimi

Záchranáři bojovali s časem, rodina pohřešované totiž měla znepokojivé informace o jejím zdravotním stavu.

„Kolem Lenory je mnoho těžko přístupných míst v hustých lesích a kromě toho i močály a rašeliniště. Teploty jsou pod bodem mrazu a všude už je sníh. To vše mohlo znamenat, že je pohřešovaná v ohrožení zdraví či dokonce života,“ sdělil Zeman.

Foto: Horská služba

Do pátrání po ženě se na Šumavě zapojili kromě Horské služby i hasiči a policie.

Nakonec se ozval štěkot psa Horské služby, který kolem 18.30 ženu našel. Podle mluvčího horské služby byla v bezvědomí a silně podchlazená, museli ji nést k sanitce těžkým terénem.

Reklama

Související články

Na Šumavě se těžce zranil na kole Australan

Cyklistu těžce zraněného v terénu ošetřovali záchranáři na Kramolíně na Šumavě. Pětačtyřicetiletý Australan spadl v bikeparku, do nemocnice ho přepravil...

Výběr článků

Načítám