Hlavní obsah

Zmateného muže pod Pradědem vypátral pes horské služby

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praděd

Horská služba Jeseníky pátrala v pondělí večer po 38letém muži, který se ztratil v okolí Pradědu. Stihl ještě zavolat na dispečink, volání ale bylo zmatené. V terénu muže nakonec vypátral pes horské služby Cedr.

Foto: Horská služba Jeseníky

Ztraceného muže pod Pradědem vypátral pes Cedr.

Článek

Muž se ztratil mezi Pradědem a hotelem Figura, na dispečink horské služby volal krátce před 22. hodinou.

„Hlášení bylo velmi zmatené a dozvěděli jsme se jen, že muž zbloudil, velice přibližnou lokalitu a fakt, že sice má dva mobily, ale oba skoro vybité. Pokusili jsme se s ním spojit i přes aplikaci Záchranka, to ale už nebylo možné. Vyrazil jsem proto ihned se svým psem Cedrem a cestou jsem ještě požádal policii o lokalizaci mobilních telefonů,“ popsal zásah psovod Marek Koněrza.

Mladý horolezec se v Jeseníkách ještě před prvním jištěním zřítil

Krimi

Při pátrání dorazila od ztraceného muže zpráva s lepší lokalizací, záchranáři se přemístili k Ovčárně. „Asi po 35 minutách perfektní práce Cedra jsme nakonec muže našli,“ upřesnil Koněrza.

Foto: Horská služba Jeseníky

Pes Cedr z Horské služby Jeseníky vypátral ztraceného muže pod Pradědem.

Muž byl podle něj silně podchlazený a na záchranáře se psem nejdřív nereagoval, pak jevil známky agrese ze strachu.

„To už ale k němu mířila i hlídka policie, která jej relativně uklidnila. I přesto ale byl jeho transport vzhledem k mužově neklidu velmi obtížný. Nakonec se ho policistům a záchranářům podařilo předat posádce sanitního vozu,” dodal náčelník horské služby Vítězslav Kaller.

Reklama

Související články

Na Šumavě se těžce zranil na kole Australan

Cyklistu těžce zraněného v terénu ošetřovali záchranáři na Kramolíně na Šumavě. Pětačtyřicetiletý Australan spadl v bikeparku, do nemocnice ho přepravil...

Výběr článků

Načítám