Hlavní obsah

Muž na Frýdecko-Místecku objednal mazdu z ciziny, po platbě se prodejce odmlčel

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další případ podvodníka, který vymámil z důvěřivých lidí peníze za prodej zboží po internetu, vyšetřuje policie na Frýdecko-Místecku. Oběť podle policie přišla o čtvrt milionu korun kvůli koupi auta. O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Karolína Bělunková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

Oznámení o podvodu přijala policie na obvodním oddělení v Palkovicích na Frýdecko-Místecku. Vše začalo, když 49letý muž v prosinci zareagoval na inzerát, který nabízel k prodeji Mazdu CX-5.

„Jednalo se o vozidlo, které však nebylo evidováno na území našeho státu, převezeno mělo být ze sousedního státu až po jeho plném zaplacení. Muž tedy dle pokynů prodejce zaslal na jeho účet celou částku, což činilo více než 250 tisíc korun,“ sdělila mluvčí.

Advokát z Plzně se měl pokusit připravit umírajícího muže o majetek, soudí ho za podvod

Krimi

Jak bylo mezi prodejcem a kupujícím dohodnuto, vyčkával pak kupující na doručení vozu. „Jelikož se vozidla nedočkal, prodejce se pokusil kontaktovat. Jak je to ale u podvodných inzerátů běžné, nedočkal se už ani odpovědi. Prodejce byl nekontaktní a na urgence nereagoval,“ dodala Bělunková s tím, že pachateli v případě dopadení hrozí až osm let vězení.

Žena ze Zlínska chtěla zbohatnout, naletěla podvodníkům a skončila zadlužená

Krimi

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám