Hlavní obsah

Muž, který v Praze zajal devítiletou dívku, byl obviněn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvaačtyřicetiletý muž, který si v sobotu vzal v bytě v pražských Kobylisích za rukojmí devítiletou dívku, byl za tento trestný čin obviněn.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

"Motiv činu nám stále není znám. Muž využil svého práva nevypovídat," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Vyšetřovatel také dnes podal návrh na uvalení vazby.

Muž se v sobotu dopoledne zabarikádoval v bytě na Střelničné ulici v Praze 8 a jako rukojmí držel devítiletou dívku, kterou ohrožoval zbraní. Podle policie se jednalo o známého dívčiných rodičů, kteří mu v bytě pronajali pokoj. Po několika hodinách zásahová jednotka dívku vysvobodila a agresor skončil s lehčími poraněními v nemocnici. Odtud byl po ošetření převezen do policejní cely a vyslechnut. [celá zpráva]

Muž se v minulosti se léčil na psychiatrii. Policie původně zveřejnila, že jej čeká obvinění z trestného činu omezování osobní svobody a vydírání. Jeho skutek byl ale nakonec překvalifikován na braní rukojmí.

Reklama

Výběr článků

Načítám