Hlavní obsah

Policejní komando zachránilo dívku ze zajetí psychicky nemocného muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V panelovém domě ve Střelničné ulici v Praze 8 držel v sobotu zřejmě psychicky nemocný muž jako rukojmí jedenáctiletou dívku, kterou ohrožoval zbraní. Na místo dorazili policisté a zdravotníci. Po několika hodinách vyjednávání policejní zásahová jednotka dívku osvobodila a muže zatkla.

Článek

"Po několika hodinách vyjednávání se podařilo osvobodit rukojmí. Pachatel byl zajištěn. Při zákroku utrpěl lehké zranění, byl ošetřen v nemocnici a čeká ho obvinění z omezování osobní svobody a vydírání. Možná bude obvinění ještě rozšířeno," sdělila Novinkám pražská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

"Stojíme ve Střelničné z preventivních důvodů, jinak se obracejte na policii," uvedla během policejního zásahu mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Zoulová doplnila, že dívka ze zajetí vyvázla bez zranění a nyní je v péči rodičů. Co se týče zatčeného muže, jedná se zřejmě o známého dívčiných rodičů, kteří mu ve svém bytě pronajali pokoj. Při policejním zásahu byl lehce poraněn a z místa jej odvezla záchranka.

Reklama

Výběr článků

Načítám